2013. augusztus 4., vasárnap

Friss híreink és a mosható pelenka

Eljött az idő, hogy újra belevágjak! Visszakaptam a mini méretű pelenkáimat. Egy kis felújítás után (tépőzár csere) ideje lesz újra belevetnünk a textil pelenkázásba magunkat. A kényelmünket fel kell adnunk, ha a szeméthegyeket nem szeretnénk gyarapítani. Kedves anyatársam, olyan kevés plusz feladatot ró ránk a mosásban a textilek megtisztítása, akkor miért ne vállaljuk a környezetünkért eme kis áldozatot? Az sem mellékes, hogy az anyagiak terén is spórolhatunk, havi 5-10 ezer forint, szerintem, egyikünknek sem jelentéktelen összeg.
Egy kis segítség a varráshoz, ha kellően vállalkozó kedvű vagy és meg szeretnéd spórolni még a beszerzés költségeit is: http://moshatopelenka.blogspot.hu/p/varras.html

Egy lelki tanulsága is eszembe jutott a pelenkának miközben varrogattam:
A baba természetes velejárója, hogy maga alá piszkol. Talán abban sem vitatkozunk, hogy nem tud egyedül szabadulni ettől a cseppet sem illatos tartalomtól. Egyedüli felüdülést csak az hozhat, ha mi is kézbe vesszük a dolgokat, és pelenkát cserélünk.
Így van ez a mi életünkkel is. Létünk természetes velejárója, hogy életünket bepiszkoljuk a naponként elkövetett bűnök által. Ettől szabadulni magunktól képtelenek vagyunk, egyedül Jézus bűntörlő vére tud "tisztába tenni". Csodálatos, hogy Jézus kész életünket a kezébe venni, nem hagy bennünket a mocsokban, ha kérjük, kívánjuk és igényt tartunk rá.


És ha már pelenka, a pelenkázó sem maradhat el. A szűk tér miatt, sajnos, nem tudtuk sehova sem felállítani a pelenkázónkat, így hetek óta nyakatekerten pelenkázok az ágyon. Amellett, hogy kényelmetlen, még az ágyra nézve, veszélyes is:)
Elkezdtem keresgetni a neten fali pelenkázó után. Így találtam rá a német Roba cég (magyar leányvállalata is van:) egyik termékére, amelyet apró sérülése miatt, különösen elérhető áron tett elérhetővé egy magyar forgalmazó.

Íme 2 kép a pelenkázóról, amiért nagyon hálás vagyok:

Szép kivitelezés

Praktikus elrendezés, felhasználhatóság

Egy-két nyári kép az apróságainkról is:


Imola szépen fejlődik, gyarapszik súlyban is. Egyre figyelmesebben nézelődik, leköti magát a környezetében látható dolgokkal. Szépen emeli és tartja a fejét, egyszer- egyszer még a hátáról a hasára is átfordul (persze ehhez hatalmas motiváló cél az anyatej elérése:). Ügyesen átalussza az éjszakákat (a hasfájásokat leszámítva) is. A fürdetéseket, pelenkázásokat egyre nagyobb türelemmel szenvedi el. 

A két testvér, akik egyre büszkébbek a kis testvérkéjükre (ez jó ellenszer a féltékenységre is)
Máté nagy örömmel az utcán mellettünk elhaladó járókelő felé kiáltja: "Nekünk van babánk!"

1 megjegyzés:

  1. Én is gondolkodtam ilyen fali pelenkázón, de nekem nem tűnt elég stabilnak, eszembe jutott, hogy mi van, ha már egy nagyobb súlyú gyerek próbál rajta felállni? Mi mindenesetre maradtunk az ágynál, tényleg vannak veszélyei, de ez megoldható egy gyorsan odarakott alátéttel.
    A gyerekek nagyon aranyosak, a pici máris kész nő.

    VálaszTörlés