2013. július 12., péntek

Babavárásunk története

Az első két gyermekünk egymás után gyorsan érkezett. Utána egy hosszabb szünet. Teltek az évek és már szerettünk volna újabb gyermekáldásban részesülni. De tartogat-e az még számunkra gyermeket? Mikor az Úr elé álltam ezzel a kérdéssel, akkor Ábrahámnak tett ígéretével bátorított. Egy év és gyermeket tarthatok én is a karjaimban mint Sára? "Van-e valami lehetetlen az Úr számára? Egy esztendő múlva visszatérek hozzád, és fia lesz Sárának." (1. Mózes 18, 14.)
2012-es anyák napján az Úr azzal biztatott, gyönyörködjek benne, és megadja szívem kéréseit. (Zsoltárok 37, 4.)
A nagy várakozásunkba beleszólt a költözködés. Az Úr tudta, hogy mikor jön el Imola ideje. Eljött a szeptember, és az Úr új kis életet adott. Nagy ajándék volt a számomra, hogy (az álmosságot leszámítva) minden feladatomat el tudtam látni, a gyermekeimet is ki tudtam szolgálni. A növekvő pocakomra tekintettel a férjem a zuhanyzót is el tudta közben készíteni (viszlát lavór!), majd az Úr kirendelte számunkra a megfelelő ágyat is (így búcsút inthettem a földre tett matracunknak is, a tábori körülmények lassan kezdtek megszűnni:). Elérkezett a június, közeledett a kiírt dátum is. Vajon miként fog lezajlani a szülés, mikor jön el az ideje? A tanév éppen véget ért, így már nem állta útját semmi a baba érkezésének. Szombatra voltam kiírva, vasárnap hajnalban (fél 2 körül) meg is érkeztek a fájások, jelezve lányunk érkezésének közeledtét.
Nem vagyok egy gyors szülő, ez most is beigazolódott. Lassan haladtak előre a dolgok, türelem és erőpróbáló volt minden óra. A második alvás nélküli éjszaka után már nagyon vártam a megpihenés idejét. 15 óra 15 perckor látott napvilágot Imola.

A név jelentése egy szép virág:

Réti imola
réti imola

Egyik sétánk során éppen ezt a kis virágot elemezgettük, mikor belém villant, hogy milyen szép név, lehetne a kislányunk neve is. 

Márk vagy Imola? Egy kis félreértés
Az ultrahangos vizsgálatok során (a 18 hetes bizonytalankodásait leszámítva) Imola nem adott egyértelmű jelet a nemét illetően. Szégyenlősen háttal fordult felénk minden vizsgálat során, így elbizonytalanodtunk. A testvéreket szerettük volna felkészíteni, hogy Imola helyett lehet Márk fog megszületni. Ez a megjegyzésünk nem kis kavarodást okozott Máténk agyában.
Az első látogatás során Máté 2. kérdése az volt: "Hol van Márk? Mikor fog megszületni Márk? Anya, de még nagy a hasad, baba van benne."
Ezt a kérdést egyszerűen nem lehetett elintézni egyetlen válasszal, még sokáig akadékoskodott, míg végül beletörődött a tényekbe:)

Imolánkkal szokjuk egymást. Az éjszakák - nappalok is kezdenek beállni, a hasfájások is ritkulnak. Lassan belerázódik a család is.

A legféltettebb pillanat:)

Máté ölelő karjaiban

Milyen jó itt veled!

1 megjegyzés:

  1. Milyen jó Nektek, hogy ismét újszülöttet tarthattok a karjaitokban! Mi már lassan a háti hordozót is kinőjük a legkisebbel; olyan rossz, hogy nincs itthon kisbaba!!
    Imolához sok szeretettel gratulálunk, kívánunk minden jót az egész családnak!

    VálaszTörlés