2016. február 4., csütörtök

Házilag- gyümölcstea

Egy egyszerű receptet szeretnék megosztani veletek- olcsón, kiadósan készíthetünk igazi teakeveréket.
Összevetettem néhány minőségibb teának az összetevőit, és a következő saját recept született belőle: (csak arányokat írok, a mennyiségeket nem kell szigorúan kezelni)

1 rész hibiszkuszvirág (erősen színez a fekete bodza bogyótermése is)
1 rész őrölt csipkehús (csipkebogyó, vadrózsa termése)
1 rész szárított almadarabok
1 rész mazsola
(Bármi belekerülhet még, amit szem-száj kíván, bár szárított citrusfélék héját nem ajánlok a vegyszeres kezelés miatt)

(Ha szeretnénk egy kis illatot is, akkor egy bolti, aromával dúsított teakeveréket is hozzáadhatunk- pl. Teaház:)

Az összetevőket összekeverve kész is a házi tea. Olyan aromás, ízletes, hogy 2 liter vízhez csupán 1 púpos evőkanállal teszek. (Másnapra lesz az igazi, mire minden beleázik:) Ízesítése ízlés szerint, a citromléből ajánlatos kevesebb, hiszen a csipkebogyó is savanyít!!

A hibiszkuszvirágot bioboltból vásároltam, a csipkebogyót saját magunk szedtük, szárítottuk, az almadarabok a kályhatetején aszalódtak, a mazsola üzletből származik.

Sajnos rossz a fényképezőgépünk, így nem tudom megmutatni, hogy milyen jól néz ki a kész termék. Most szárítom a következő adagnak való almát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése