Hétfő:
Diós lepény készítése (Kimérés, kavarás, sütés minden mozzanatának megosztása.)
Recept:
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre dió
fél sütőpor
1 és fél bögre tej
2 marék mazsola
Kiolajozott (ezt még a gyermekek is rá tudták kenni a tepsire)- lisztezett tepsiben közepes hőfokon lehet kisütni.
Zöldségleves főzése (Répahámozás,- szeletelés, leves beízesítése, vízzel felöntése, tűzhelyre való felhelyezése, majd tészta beletétele)
Recept:
2 szál sárgarépa
egy kis csokor petrezselyemzöld
húsleveskocka
víz
cérnatészta
Sütipor készítése ajándékba (egy 900 g-os tejfölös dobozba éppen belefért)
(Diós lepény receptje alapján- tej nélkül)
Szerda:
főző gyurma készítése (alapanyagok kimérése, összekeverése, majd a megfőzött gyurma színezése)
Recept:
40 dkg liszt
20 dkg só
2 kk. citromsav
6 dl víz
2 ek. olaj
illóolaj (citrom)
ételfestékek
Víz + olaj felforralása, majd a száraz adalékanyag beletétele. (Itt rövid időn belül le kell venni a tűzhelyről.)
Másik variáció:
A száraz alapanyag kikeverése folyamatos víz hozzáadásával. Majd megfőzés. (Tovább kell kevergetni, talán simább lesz.)
Csütörtök:
Kókuszgolyó (adalékanyagok összekeverése, gyúrása, golyók megformázása, kókuszban való meghempergetése)
Recept:
50 dkg darált keksz
5 ek. cukor (ajánlott több is)
2 cs. vaníliás cukor
100 g margarin
2 teáskanál rumaroma
3 ek. kakaópor
4 dl tej
100 g kókuszreszelék, amelyben a golyókat lehet megforgatni
Péntek:
szünet:) (Anya utazik.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése