2012. december 20., csütörtök

Narancslekvár

Ez megér egy külön bejegyzést. A neten találtunk rá az ötletre. Egy kis módosítással mi is kipróbáltuk. Nagy sikere lett.

Recept:
3 kg narancs (héjával)- kb. 2 kg gyümölcshúsa lesz (nekünk valahol eltűnk közel fél kg:)
1 kg cukor
1,5-2 cs. dzsemfix 2:1
Néhány szem fahéj és szegfűszeg

A narancsokat megtisztítottuk, majd a gyermekek segítségével feldaraboltuk. Fazékba téve, egy kis vízzel elegyítve a fűszerekkel feltettük forrni, főni. Mikor pépesre szétfőtt, kihűlés után leturmixoltuk, majd újra fazékba téve, cukorral megízesítve dzsemfixszel összekevertük és felforraltuk. Tiszta üvegekbe tettük.
Kesernyés lesz az íze, ami kenyérrel a gyermekek számára sem volt akadály. (A kesernyés íz elkerülése végett azt ajánlják, hogy fejtsük le az összes hártyát, fehéres alkotórészt. Én ezt nem vállaltam.)

Ez a közös tevékenység a gyermekeknek is jó móka volt, talán azért is, mert lehetett közben a narancsból csemegézni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése