2012. szeptember 25., kedd

Almás hét 1. rész

Néhány kép az ötletek kivitelezéséhez:
Ismerkedtünk a késsel: kicsit szúrós, és "vigyázz, hogy el ne vágd a kezed"! Az almalé előkészítése folyamatban.


Az almaléhez vizet is adtunk és egy kis cukorral is ízesítettük 
Az almamagok ragasztásánál lelohadt az érdeklődés

Mi lakik az almában? Az alma tisztítása közben volt alkalmunk megfigyelni: egy kukac (hernyó)
Ehhez kapcsolódtak a mai napi feladataink. 

Vezesd Lucát Lacához! 

A mesénk illusztrálása egyszerűen.

Kukacmese
Egyszer volt, hol nem volt, élt 2 kukac egy almafán. Luca és Laca békésen éldegélt a maga rágta sárga almájában. Építgették, szépítgették kicsi otthonukat. De állandóan versenyeztek: kié szebb és takarosabb.  


Mikor Luca függönyt akasztott az ablakaira, akkor Laca faajtót csináltatott. Mikor Luca egy újabb járatot rágott magának, Laca antennát rakott az almára. Így ment ez heteken keresztül.
Egy nap Luca bekéredzkedett Lacához.



Laca büszkén vezette be Lucát az otthonába. Kívül szépen, frissen volt mázolva a fal, a faajtón csillogott a lakk és az antenna is büszkén hajladozott a szélben. Luca csak ámult, mennyire gyönyörű itt minden. De mikor belépett, teljesen elképedt, minden csupa piszok és maszat volt. Bezzeg az ő háza patyolattiszta! A gyors látogatás után Luca is meghívta Lacát, hogy bemutathassa milyennek kell lennie egy tiszta lakásnak.

Laca másnap ellátogatott a Luca- lakba. Már az ajtóban észrevette, hogy milyen tisztaság van. Az ajtó fényesre törölve, de a hangja, fülsértő. Nyikorog a kenetlen ajtósarkok miatt! Belépve ínycsiklandozó illat fogadta. A frissen sült pogácsának még Laca sem tudott ellenállni. Milyen régen evett már ilyen jó falatot. Ahogy az asztal mellé készült leülni, megreccsent a szék lába, és Laca az asztal alatt találta magát. Ez felháborító, milyen vendégfogadás az ilyen, ahol minden recseg- ropog és törik, itt mindenre ráférne a javítás!

Lacának ekkor egy mentő ötlete támadt. Igen, felajánlja szakértelmét, segít rendbe hozni Luca hajlékát.        Erre Luca sem maradt rest! Felajánlotta, hogy cserébe rendbe hozza a Laca- lakot, és fényesre, tisztára vikszol mindent.
Ettől a naptól kezdve nem azt nézte a két kukac, hogyan múlhatná fölül a másikat, hanem hogyan segíthetne a társának.

Almachips készítése házilag

1 megjegyzés:

  1. Szia Ági:) kedvet kaptam én is a blogom folytatásához:D nagyon örülök hogy olvashatok rólatok:D legyetek áldottak a továbbiakban is:D puszillak benneteket:D

    VálaszTörlés