2012. szeptember 25., kedd

Víz- és áldásfolyam


Végre folyik a csapból a víz. Mekkora luxus! Most már így érezzük. Lavóros, pancsolós, csepegtetős hét után úgy érzem, milyen nagy könnyebbség a mai kor asszonyának, hogy a csapból víz folyik. Tiszta, ivóvíz. A csapból. Nem kell kútra járni, cipekedni.

A szűkölködős hetünk után a mai napra bőven kijutott a vízből, de az árvízből is.
A csőtörés elhárítása után, mikor ráengedték a rendszerre a vizet, a lakásunk külső falán hatalmas vízár indult meg. Bent ültünk, közben gyönyörködtünk, hogy mily édes hangja van a víz zubogásának. Biztosan odakint valaki ellenőrzi a rendszert. Néhány perc múlva megyek ki, és látom, hogy itt szó sincs ellenőrzésről. Ázik a fal, a tyúkok fejvesztve menekülnek a rájuk zúduló vízáradattól. Elzártam a csapot, és örültem, hogy nem hitegettem tovább magamat.

A következő egy harcjelenet. Boglárkával éppen harcolunk, szócsatát vívunk. Egyszerű pisilési esetből fakadó hatalmas érzelemtornádó kavarja fel a békés, meleg otthonunk csendjét. Boglárkának kísérőre van szüksége, és erre most én volnék a legalkalmasabb személy a számára. Én a feladataimra hivatkozva kibúvót keresek. Ekkor csap le a tornádó. „Anya, de hallgasd meg, hogy hogyan pisilek.” Nem sok érdeklődést mutatok. Nevelési helyzet állt elő. (Ezt most már napok hisztis jelenetei előzik meg, nem szabad tovább várni vele!) A gyermek megfegyelmezése után végre mindenki a megfelelő helyre kerül. Én a konyhában dolgozgatok tovább, Boglárka vécézik. Csen van. Érted? Végre csend van! Egy fél percig, mert Boglárka éles hangon jelzi felém, hogy, folyik a víz. Szaladok. Áll a fürdőszobában a víz. Hiszen a lányka kivette a mosógép csövét a WC- ből. A gép éppen abban a pillanatban ért arra a fázisra, hogy leeressze a felesleges folyadékot, és nem türtőztetve magát kiokádta magából a szennyes levet. Ezekben a helyzetekben lehet a legtökéletesebben tesztelni, hogy a lefolyó megfelelően lett- e behelyezve. Természetesen, nem. A víz a szobánk felé veszi az irányt, és a küszöb alatt próbál utat törni magának. Semmi pánik, így a heti szőnyeg takarítása is meg van oldva:)
Sikerült végre a vizet megfelelő mederbe terelni. Örömmel sietek vissza a konyhába, az őrhelyemre. Ekkor Máté nagy örömmel fogad: „Vágom a kukacot!” Ha nem az ovis mesénk illusztrációját tartaná a kezében, biztos én is hasonló örömmel fogadnám az attrakciót. Helyette gyorsan elveszem, és sopánkodok egy keveset. (Ez lenne a koronája az árvizes történeteinknek?)
A mai nap nem csak a vízrendszer, de az én türelmem is megmérettetett. A mai nap is megerősíti, Isten nélkül könnyen megtörik a türelem is, lelohad a mosoly az arcról. De Vele lehet győzelemmel is zári a csatát. Ma mindkettőből kijutott.

Vajon mi következhet még ezek után?

Jöjjön a hálaadás, az Ige is erre buzdít:
Köszönjük mennyei Atyánk
  • a sok pötyit, amellyel már régóta szemezek, és most ajándékba a miénk lehet,

    A pötyi mellé ráadásul egy kisdoboz gyöngyöt is összeválogattunk

  • a húgom eljegyzését, amelyért már régóta imádkoztunk,
  • a vízcsapból folyó ivóvizet, és a szakembert, aki testvéri szeretettel szolgálatba állította a tudását, és térítésmentesen elhárította a hibát,
  • az elővehető téli ruhákat,
  • a finom tökfasírtot, amelyet most próbáltam ki először

    Ugyanúgy készül, mint a húsos változata (és nagyon finom:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése