2022. augusztus 31., szerda

Nyárvégi hálaadás

 Az első nyári nagy csoda az volt, hogy június 28- án sikeresen leállamvizsgáztam logopédiából. Most kezdem egyre inkább felfogni, hogy mennyi energiát használt fel, mennyi szabadidőt foglalt le az életemből, mennyi aggodalmat szerzett nekem, de sok csodát is megélhettem. Az online órák, a kész ebédek, a segítő háttér, gyermekeink önállósága, támogató hallgatótársak mind áldások voltak a számomra. A 2. tanévet a munkahely is támogatta anyagilag, szabadnapokkal, amiért különösen hálás vagyok.

Ahogy letettük a munkát és elkezdődött a nyári szünet, intenzív időszaknak néztünk elébe. Sok minden nem a terveink szerint alakult, de feladat, találkozás bőven volt benne.

A tetőcsere nagy feladatnap bizonyult, helyben realizálódott, hogy anyagilag nagy befektetés, az alapanyag előkészítése heteket vesz igénybe, és munkaerőhiány miatt nem tudunk továbblépni. A vízrendszer felújítása is sürgetővé vált, illetve a jelen gazdasági helyzet elhozta az idejét, hogy a ladányi otthonunkban a tömegkályhát elkészítsük, ami gazdaságosabb üzemeltetésű fűtésrendszert tesz lehetővé. Így átcsoportosítottuk a feladatokat és az anyagiakat is. Az elszabaduló árakkal akkor szembesül az ember, ha tervezésbe, vásárlásba kezd, akkor realizálódik, hogy a pénze mi mindenre lesz elég.

Hálásak vagyunk:

felsőtárkányi családos táborért, ahol a gyermekink jól érezhették magukat, és mi is egyre inkább magunkénak érezzük a szolgálatot,

Bárnán ismét a természet közelségébe kerültünk,

a sok erőért, amit a feladatok elvégzéséhez kaptunk.

Feladat volt bőven, megkezdtük a tetőszerkezet cseréjének az előkészítését, a szarufa (szálfa) hántolását. A háncsolás erősítette a karjainkat, gyorsan nem lehetett haladni, hetekbe telt, mire majdnem a végére értünk. Jól esett a testmozgás, már nagyon hiányzott, jót tett a fájós derekunknak is. 

Közben a vízrendszer is megadta magát, így a kútból kellett a vizet húzni és lavorból mosni, mosogatni, fürödni. Érdekes megtapasztalás volt ez a gyermekeink számára. Ez hozta magával a következő teendőt, a hidrofor lecserélését és a vízrendszer felújítását.




Hálás a szívünk, mikor látjuk a kész munkát.

felújított kút és akna (festés, tetőcsere, új ajtók, új csövek, villanyvezetés, kerti csap)

az új hidrofor nagyobb nyomást biztosít

A segítő kezek sokat jelentettek a számunkra.
A gyerekeink, szeretteink, barátaink részéről is érkezett segítség. Az ablakcseréhez vásárolt téglák szállítása, pakolása is könnyebb volt a megosztott teherviseléssel.


Hálásak vagyunk a természet adta cseresznyéért, szilváért és körtéért, illetve a mamától kapott zöldségekért, tojásért. (Bár a ribizlit az őzikék leették, de volt helyette más.)

A körte helyben befőzésre is került, a szilvát pedig hazahoztuk feldolgozni. 

a lehulló almából finom kompót készült

édes, érett cseresznye kellemes meglepetés volt


 

Jó volt a sok tevékenység után egy kicsit a kapcsolatokat erősíteni, nagyokat kirándulni. A Bárnai időzésünk második felét a kapcsolatok ápolásával töltöttük.

Bánya-tó

Nagy-kő gyönyörű kilátással

Kazári Riolittufa, amit babával a háton nem volt egyszerű meghódítani

Riolittufa mély árkaiban

Salgó vára- kilátás

Hálásak vagyunk a gyülekezetünk kilépési lehetőségéért, a Bibliai Családi Parknak sok látogatója volt.

A mátraszentimerei körzeti ifitáborban is sok élmény ért bennünket. Szép helyen, jó közösségben tölthettünk el öt napot, ami testet-lelket megújított.

Kalandpark


Sokszor úgy érezzük, hogy tudtunk adni valamit másoknak, de az Úr mindig gazdagon viszonozza, így úgy érzem, megint mi lettünk megáldva.

Gyarapodott a bárnai ház eszköz- és tárgykészlete is. A kapott centrifuga nagy segítség a mosásban.

a barátainktól kapott többrészes kanapé a közösségi teret tölti ki

Most már nagyobb létszámban is tudunk vendégeket fogadni, az edények Ili húgom ajándékai,
a nyáron fel is avattuk az eszközöket.

A közös játékok, kirándulás, olvasás, függőágyban van pihengetés az idő hasznos eltöltését segítette a gyermekeink számára.



Imolánk a helyi lovastáborban is gyakorolhatta a lovaglást.

szekerezés a falu főutcáján

Sok házi finomság is készült. Kadosa szalonnát füstölt és sültek a finomabbnál finomabb házi kenyerek is.

A füstölő állapota (sok éve nem volt használatban)
Először a lódarazsak fészkét kellett kilakoltatni a darazsakkal együtt, 
majd jöhetett a pókhálók felszámolása

Szalonnák füstölése


A nyár során sokszor el kellett engedni a terveinket, újratervezni, ez okozott néha feszültséget is. De jó belemerülni abba a tudatba, hogy "akik Istent szeretik, azoknak minden javukra van." Sok áldásért a Teremtő Istené a dicsőség!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése